• Birra Baladin Isaac Magnum

Birra Baladin Isaac Magnum

Artikelnummer: GA20-012

€ 24,75 incl. btw

€ 20,45 excl. btwBeschikbaarheid: Op aanvraag
Stuur een mail en vraag naar de beschikbaarheid en mogelijkheden van dit artikel.


Productomschrijving
De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier zaam evolueert waardoor er een natuurlijke variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een atief proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.

Het was 1997 toen Teo's eerste zoon werd geboren en de naam Isaac kreeg. Onmiddellijk na zijn geboorte wordt de vreugde van de geboorte van Isaac omgezet in creativiteit en creëert Teo Musso, met de zegeningen van zijn partner Nora, een nieuw bier dat hij opdraagt aan zijn pasgeboren zoon: Isaac. Het zou later een van de hoekstenen van de productie van Baladin worden. Isaac is het eerste Italiaanse, ambachtelijke witbier, welke tot op de dag van vandaag het als een referentie in zijn stijl wordt beschouwd. De gerenommeerde, late bierjager Michael Jackson (die zijn naam deelt met de beroemde zanger, maar nog nooit iets gemeen heeft met hem behalve de naam) noemde het zelfs als een van de beste witbieren ('blanches') ter wereld

Een hooigele kleur, licht troebel en een matige, fijne kop. De geuren van aangenaam citrusachtig en subtiele kruiden worden geleidelijk intenser naarmate het bier warmer wordt. Een mooie harmonie van granen en citrusvruchten, die samen zorgen voor een delicate bloemige en kruidige balans. De afdronk is licht kruidachtig en laat een lichte, maar verleidelijke peperachtige noot in de mond.


Anderen kochten ook

© 2021 E-ditional